Helyszín

A Balakat helyszíne

Különleges élmények kötnek minket a Balakat helyszínéhez. De mi is pontosan ez a helyszín? Mitől különleges? Mit tapasztalhatok meg ebből én, a rendezvény résztvevője?

A Hétvége hazánk egyik legszebb gyöngyszeme mellett kerül megrendezésre. Ez pedig nem más mint a Balaton. A Balaton az a társ, akihez mindenki másképp kapcsolódik: némelyek a legjobb barátjuknak tekintik, akivel mindent megoszthatnak. Mások nagypapaként gondolnak rá, aki már olyan sokat látott és tapasztalt ebből a világból, hogy gyakran szavak nélkül is ki tudja fejezni magát. Valaki számára a Balaton a szerelem, az a kapcsolat, amelynek kifejezésére bármely nyelv szókincse szegény. Ahogyan Gárdonyi Géza fogalmaz: "Nem is vagyok tán itt, csupán csak álmodom: Balatont álmodom s melléje magamat." Te is egy vagy ezek közül? Vagy még csak távoli idegenként tekintesz hazánk legnagyobb tavára? Gyere és ismerd meg személyesen ezt a végtelenül sokszínű gyöngyszemet!

Szerencsére nem kell messze eltávolodni a Balaton-parttól, hogy megérkezzünk a templomhoz. A helyre, ahol egyszerre találkozhatsz a múlttal és a jelennel. Az elmúlt időknek állít emléket a templomkertben található templomrom. A 700 éves falak között elidőzve te is megérezheted az idő múlását. A jelent megtapasztalhatod a Jézus Szíve templomban. A jelent, aki nem más mint Jézus, aki örökösen ott van és Rád vár. A templom és környéke a hely, ahol megtapasztalhatod a csendet, azonban helye van az emberi és társas kapcsolatoknak is.

Tovább haladva találjuk a Jókai Közparkot. Sokakat fogad ez a park, ugyanis a vonatról leszállva szinte biztos, hogy ezen keresztül vezet az utad. Mint jó szomszéd nem elválasztható a parktól a Jókai Iskola sem. Ide köt az étkezések, az előadások és a kiscsoportos beszélgetések élménye.

Innen elrugaszkodva a délutáni napsütésben vehetjük észre azokat a helyszíneket, amelyek a Balatonfűzfőre látogatók kikapcsolódását szolgálják. A domboldalban található bobpályát és a Balaton-parton lévő strandot, melyek csupán a Veled való találkozásra várnak!

Kapcsolat

Bármilyen kérdéssel keress bátran minket az bmm.balakat@gmail.com e-mail címen!

Kövess minket a facebookon is!