Küldetésnyilatkozat

Hiszünk Isten, természet és ember csodálatos egyensúlyában. Balakat szervezőként azon munkálkodunk, hogy mi mindannyian közelebb kerüljünk Istenhez, az Oltáriszentséghez, a természethez és egymáshoz.

Abban hiszünk, hogy az Oltáriszentség minden éltető erő forrása, az Eucharisztiában jelen levő Krisztus társaságában lenni öröm és felüdülés, és az Oltáriszentség jelenlétében csak mosolyogni érdemes.

Nekünk, szervezőknek a Balakat nemcsak egy 50 órán át tartó hétvége, hanem egy egész életen átívelő hivatás. Balakatot szervezni egy életforma, ahol nem mérőszalaggal mérjük ki a szervezésre és imádkozásra szánt időt, hanem tudatosan benne élünk Isten jelenlétében, mint egyfajta folyamatos imádság. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy egyre többen megtapasztalhassák - akár egy Balakat, akár egy szentségimádás, akár egy jó szó vagy mosoly által - milyen boldogság Isten szeretetében élni.

Hiszünk a természet, mint Isten teremtett világának erejében. A természet tükrözi az ember életének útját és feltámadását; védelme mindannyiunk közös érdeke. A Balakat során kreatív és környezetbarát megoldásokat ajánlunk, hogy legyen még az a jövő, ahol a hétvégén szerzett tapasztalatokat, örömöket, élményeket és tudást kamatoztathatjuk és tovább adhatjuk a következő generációnak.

Hiszünk az élő egyházban, az emberi kapcsolatokban, a szeretetben emberek között. A Balakat megmutatja a közösség és a személyes kapcsolatok virágzó és lelkesítő erejét, mert a virtuális világon kívüli közösségi lét és az egymásért való felelősségvállalás az élet fontos része.

Hisszük, hogy az Úr mindannyiunk számára valami csodálatossal készül, legyen szó bármilyen hivatásról. A hivatás sokféle és egyéni, ahogy Bódi Mária Magdolna példája is mutatja, de egy felé, az Úr felé visz mindannyiunkat. Keressük az Úr útját, hogy a legtöbbet adhassuk a világnak életünkkel.

Gyere el a Balakatra, töltődj fel velünk, hogy aztán másoknak is megmutathasd, hogyan lehet Isten, természet és ember boldog harmóniájában élni!

Kapcsolat

Bármilyen kérdéssel keress bátran minket az bmm.balakat@gmail.com e-mail címen!

Kövess minket a facebookon is!